Pistejakauma

0%

0%

0%

22%

17%

22%

17%

13%

4%

4%

Pisteytykset

rating 60,000

JohnRambo
Käyttäjä

rating 60,000

Viihdyttävän rohkea ja likainen sekä aavistuksen roskainen slasher/rikoselokuva kasarilta. Abel Ferrara on tyylitietoinen ohjaaja, joka jälleen kerran näyttää kuinka wanhan New Yorkin likaisista sivukujista saadaan tunnelmallinen ympäristö karulle leffalle. Leffa onkin pinnallisin puolin meikäläisen estetiikan tajuun täyttä audiovisuaalista karkkia. On otettava huomioon myös kivikova kasaripop-soundtrack, josta etunenässä leffan avaava David Johansenin "New York Doll"-biisi.

Leffan varsinainen ongelma on kuitenkin ehkä se, että hahmot eivät hirveästi kehity sen aikana. Tässä on aika selvää, että koko sarjamurhaaja-juttu on jätetty vähän taka-alalle ja homma enemmän keskittyy Tom Berengerin hahmoon ja hänen suhteeseensa Melanie Griffithiin. Silti leffan loputtua jää hieman lievästi kylmäksi jätetty fiilis tarinasta ja hahmoista. Billy Dee Williamsin hahmon potentiaali jäi mielestäni todella paljon käyttämättä. Muissakaan näyttelijöissä ei juuri valittamista ollut. Nykyvalossa on jopa hauska huomata, että tämä on omalla tavallaan kasariminkkien kokoontumisajot. Mukana on ainakin Rae Dawn Chong, Ola Ray ja Maria Conchita Alonso, joista ei pahemmin nähty tai kuultu tuon vuosikymmenen jälkeen.

Olisin halunnut tykätä tästä vielä enemmän, mutta ei todellakaan mikään huono leffa. Pienemmillä ennakko-odotuksilla olisi voinut olla ihan päräyttäväkin leffa. Erityisen suositeltava tapaus ihmisille, jotka rakastavat vanhan ajan likaista New Yorkia kuvauspaikkana!

ps. Nyt soi "New York Doll" repeatilla.

Makke_95_
Käyttäjä

rating 60,000

Tom Berenger on entinen nyrkkeiljä Matt, joka nykyään pyörittää strippaustoimistoa kaverinsa kanssa. Kun joku rupee vahingoittamaan ja tappamaan toimiston strippareita, päättää Matt pistää tälle touhulle lopun.

Loppujenlopuksi aika tavanomainen sarjamurhaajatrilleri. Tietysti kasarimeiningeistä ja vähäpukeisista muijista täytyy jonkun verran antaa plussaa. New Yorkin pimeät kadut luovat tunnelmaa ja Tom Berenger tekee hyvää-, vaikkakin ilmeetöntä työtä pääosassa.

Jykii
Käyttäjä

rating 60,000

rollejokinen
Käyttäjä

rating 60,000

Tappo
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Armoton kaupunki
Armoton kaupunki arvosana 3,07

Armoton kaupunki (1984)

Alkuperäinen nimi: Fear City

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1984
Pituus:
96 min
K18
Ohjaajat:
Abel Ferrara
Käsikirjoittajat:
Nicholas St. John
Pääosanäyttelijät:
Billy Dee Williams, Jack Scalia, Melanie Griffith, Rae Dawn Chong, Tom Berenger
Maat:
USA
Kielet:
englanti