Arvostelu

Hauska ja laadukas komedia.

Coenin veljekset kuuluvat varmasti tämän hetken parhaimpiin amerikkalaisiin elokuvantekijöihin. Heidän tyylinsä on jäljittelemätön, raikas, omaperäinen ja helposti tunnistettava. Ja Arizona baby on ehtaa Coenia.

"Hi" niminen pikkurikollinen ryöstää kaupan ja joutuu vankilaan. Siellä hän rakastuu rempseään poliisiin, Edwinaan. Hi pääsee vapaaksi, uusii rikoksensa ja pääsee taas vankilaan. Tämä tapahtuu vielä kerran, ja kolmannen linnareissun jälkeen Hi kosii Edwinaa, joka vastaa myöntävästi. He yrittävät kovasti saada lasta, mutta pian ilmenee ettei Edwina voi saada lapsia. Kun jokainen adoptiotoimista vielä ilmoittaa, etteivät he saa adoptoida lasta sillä Hin menneisyys on "epäilyttävä", ja uutisissa näytetään samaan aikaan, että suuren tavaratalon omistavan Nathan Arizonan vaimo synnytti juuri viitoset, on soppa valmis. Kyyniseksi muuttunut Edwina keksii, että koska Arizonilla on vauvoja enemmän kuin tarpeeksi, saa Hi käydä varastamassa heille yhden. Omat kortensa kekoon kantavat Hin vankilasta karanneet ystävät ja moottoripyörää ajava palkkionmetsästäjä.

Coenmaiseen tapaan hahmot ovat tässäkin filmissä viimeistäkin sivuhahmoa myöten loppuun asti hiottuja ja hauskoja. Näyttelijävalinnat osuvat nappiin ja suoritukset ovat sen mukaisia. Ohjaus on hyvää, ja koko leffan sydän eli käsikirjoitus on oikein mallikas. Jos pidät veljesten tuotannosta noin yleensä, pidät varmasti Arizona babystäkin. Hauska ja laadukas komedia.

Pisteet: rating 70,000

Raato-A
Tykittäjä, 484 arvostelua
Arvosteltu: 29.07.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs
Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski

Elokuvan tiedot

Arizona Baby
Arizona Baby arvosana 3,36

Arizona Baby (1987)

Alkuperäinen nimi: Raising Arizona

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Ethan Coen, Joel Coen
Käsikirjoittajat:
Ethan Coen, Joel Coen
Pääosanäyttelijät:
Holly Hunter, John Goodman, Nicolas Cage, Randall Cobb, T.J. Kuhn, Trey Wilson, William Forsythe
Maat:
USA
Kielet:
englanti