Pistejakauma

0%

2%

0%

8%

10%

25%

41%

11%

0%

3%

Pisteytykset

rating 70,000

andy
Tähtääjä

rating 70,000

Aquaman on kaikessa hölmöydessään viihdyttävä toimintaseikkailu joka ottaa itsensä juuri sopivasti kieliposkella. James Wan on luonut melkoisen visuaalisesti huikean silmäkarkki-efektisirkuksen joista varsinkin merimaailma näytti hienolta ja muutama toimintakohtaus oli tyylikäästi toteutettu. Tarina itsessään ei mitään jippoja keksinyt uudestaan vaan oli oikeastaan Star Warsin, Avataren ja Muumion kautta tie Matkalle maan Keskipisteeseen. Jason Momoa oli äijä paikallaan viileän Arthur Curryn roolissa. Patrick Wilson ja Yahya Abdul-Mateen II nousevat selkeästi DC:n pahisten paremmalle puolelle vaikka Patrick Wilson vetääkin pahisroolinsa sopivasti yli ja laukoo hassusti lauseita maailman nykytilateesta. Nicole Kidmanin ja Temuera Morrisonin alun nuorennusleikkaus oli mukavan huvittava. Parit musiikkikappaleet tarinan seassa sai hymyilemään pari kertaa. Ja elokuva jossa Willem Dafoe ja Dolph lundgren ratsastaa hailla ei voi olla täysin onneton.

IsoVauva
Käyttäjä

rating 70,000

Aquaman yllätti viihdyttävyydellään! Ohjaaja James Wan osoittaa jälleen kerran visuaalisen lahjakkuutensa ja kykynsä ohjata helvetin viihdyttäviä elokuvia!
Elokuva tietää täsmälleen mitä on. Täysin sama ilmiö, kuin Fast and Furios 7 leffassa, joka on kenties koko sarjan viihdyttävin osa ja jonka Wan myös ohjasi. Hän tajuaa syleillä täysin rinnoin hulvatoman järjetöntä premissiä ja hyppää pää edellä Aquamanin hölmöön maailmaan häpeilemättä yhtään. Missä muussa elokuvassa voit nähdä, kun Ivan Drago ratsastaa merihevosella, samalla kun vieressä uiskentelee lasertykeillä varustettu haiarmeija taistellen South Parkista tutta crap peoplea vastaan? Tuollaista täysin järjetöntä hulvattomuutta leffa on täynnä, kuten oli myös Fast and Furios 7.

Visuaalisesti leffa on myös huikea ja CGI oli yllättävän messevää! Olisi pitänyt nähdä tämä Imaxilta... Toiminta oli myös komeaa ja hyvin kuvattua! Siitä sai kerranki selvää!
Momoa on pääroolissa karismaattinen, vaikka paikoin tönkkö käsikirjoitus ei häntä aina autakaan. Hänellä ei tosin ollut Amber Heardin kanssa yhtään kemiaa, mutta ei se mitään. Heardia katsellessa kyllä silmä lepäsi.

Tarina oli ehkäpä leffan heikoin osa-alue. Ei se huono ollut, mutta kliseinen ja se poukkoili holtittomasti ympäri palloa. Leffa oli kuin sekoitus Indiana Jonesia, Taru Sormusten Herraa ja saatana vaikka Pientä Merenneitoa. Melkonen sekametelisoppa siis!
Tarinaa on survottu yhteen leffaan, varmaan kolmen filmin edestä ja en tiedä mistä tuleva jatko-osa mahtaa kertoa...

Eihän tästä voinut olla pitämättä! Visuaalisesti melkoista silmäkarkkia ja hulvattoman viihdyttävä supersankari eepos, jonka parissa ei tylsää voi tulla mitenkään. Wonder Womanin ohella selvästi DC:n parhaimmistoa!

Katmand0r
Käyttäjä

rating 70,000

Jatkaa samalla överin eeppisellä linjalla kuin Wonder Woman. Paljon mieluummin tällaista katsoo kuin Marvelin itsetietoisuuteen homehtuneita ja itseääntoislaavia leffankuvatuksia. Unpopular opinion: kahden viimeisen DC-leffan perusteella lafka peittoaa Marvelin mennen tullen.

RevyFan
Käyttäjä

rating 70,000

Tarjoasi kaiken odotetun ja pitkä kestokaan ei tylsistytä kun tapahtumaa riittää koko ajan. Laadukas näyttelijävalikoima ja toiminta on näyttävää vaikkakin myös mperheen hieman nuoremmille sopivaa. Amber Heardin rintakehästä on yllättävän paljon paljaana tälle vuodelle mikä on loistava asia. Viihdyin.

shinji
Käyttäjä

rating 70,000

Käyttäjä Katmand0r tiivisti hyvin myös meikäläisen ajatukset. Pakko se on nyt viimeistään myöntää, että tykkään enemmän DC-leffoista kuin Marvelin identtisen kuivista rainoista. DC'n etu on nimenomaan se, että jokainen leffa jää mieleen, enkä ikinä voisi sekoittaa niitä keskenään. (Sen sijaan en kuollaksenikaan voi erotella esim Kapteeni Amerikka leffoja, ne on kaikki sulautuneet mielessäni yhdeksi harmaaksi mössöksi) Aquaman on DC-tyyliin yliampuvan värikäs ja viihdyttävä, mikä on minulle pelkkää plussaa. Juoni on tietty kliseinen, mutta siihen on lisätty paljon mukaan yksityiskohtia mm. merien eri valtakunnista ja taustoista, joten tarinan yksinkertaisuus ei alkanut pahemmin häiritsemään. Enkä haluakaan yrittää ottaa näitä hahmoja haudanvakavasti, joten toivon ettei DC luovu tästä viihdyttävän sarjismaisesta otteesta.

Aquaman ei kuitenkaan ole täydellinen leffa. Miinuksena sanon taas kerran pahikset - Patrick Wilson ei ole huono roolissaan, mutta hahmo on persoonaton ja tylsä. Black Manta on ulkoisesti kuin suoraan hypännyt sarjiksesta, mikä on huvittavuudessaan plussaa, mutta hahmo tuntui väkisin mukaan ängetyltä. Romanssi myös oli turha ja köykäinen, vaikka tykkäsinkin hahmoista erikseen. Erityisplussat annan kuitenkin toimintakohtauksista, jotka James Wan on onnistunut toteuttamaan todella erottuvasti ja kiinnostavasti, kerrankin jaksoin katsoa sarjis leffan toimintakohtauksia kyllästymättä. Visuaalisesti Aquaman on todella kaunista katsottavaa, tykkäsin kaikista näyttelijöistä, (Nicole Kidman oli ehkä isoin yllätys) vaikka joidenkin hahmot ei välttämättä olleetkaan parhaimmasta päästä. 3½ tähteä.

Uytp7
Tähtääjä

rating 70,000

Kas pentelettä, eipä hetkeen ole tullut katsottua yhtä kaunista elokuvaa, jossa edes tietokonepelimäisyys (tai PS4, en ole orientoitunut vain yhteen pelialustaan toim. huom eli älkää suuttuko) ei päässyt häiritsemään kokemusta. Meren alla on tunnelmaa eikä pinnan yläpuolellakaan mm. italialaisessa pikkukylässä maisemissa pihistelty. Myös äksönissä oli kerrankin käytetty oivaltavia kamera-ajoja ynnä muuta mukavaa ja tietyistä ylilyönneistä huolimatta seurasin mätkeitä tiiviisti. Jason Momoa ilmeisesti viimein teki Aquamanista "coolin" tai sitten olen ymmärtänyt sarjakuvien vitsiloresta jotain väärin, yhtä kaikki sopivan körmyisä roolisuoritus häneltä ja huulikin lensi oikealla ajallaan.

Sitten taas tavallisia lajityypin tympeyksiä löytyy roppakaupalla kuten loogisia aukkoja, turhanpäiväistä esinejahtia, hukattuja sivurooleja ja huolimatonta hahmokehitystä. Eipä silti, eiköhän kalamiehen ensimmäinen seikkailu kumminkin ole toistaiseksi suosikkini näistä DCEU:n filmeistä, huumorin ja draaman balanssi keikkuu sen verran loistavassa tasapainossa ja huolimatta hukatusta castista katselin niin Lundgrenia, Dafoeta kuin Kidmaniakin ruudulla kernaasti. Eikä tarinan pahiskaan ollut aivan sysikarsean unohdettava, mikä aina virkistää näin cgi-mörköjen aikakaudella.

Artblast
Käyttäjä

rating 70,000

Arz
Tykittäjä

rating 70,000

carloz
Käyttäjä

rating 70,000

EdvardH
Käyttäjä

rating 70,000

FinnPoro
Käyttäjä

rating 70,000

Haahuilija
Käyttäjä

rating 70,000

Iciph3r_
Käyttäjä

rating 70,000

Juusak
Käyttäjä

rating 70,000

KaiZeri
Käyttäjä

rating 70,000

korkkinado
Käyttäjä

rating 70,000

Koski
Käyttäjä

rating 70,000

Lorcan
Käyttäjä

rating 70,000

Luffy
Käyttäjä

rating 70,000

phodos
Käyttäjä

rating 70,000

RaiFFel
Käyttäjä

rating 70,000

TatiTeThird
Käyttäjä

rating 70,000

Tsingis
Käyttäjä

rating 70,000

UltimateJT
Käyttäjä

rating 70,000

Xsamid
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Aquaman
Aquaman arvosana 3,22
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2018
Pituus:
143 min
Ohjaajat:
James Wan
Käsikirjoittajat:
David Leslie Johnson, Geoff Johns, James Wan, Will Beall
Pääosanäyttelijät:
Amber Heard, Dolph Lundgren, Jason Momoa, Nicole Kidman, Patrick Wilson, Temuera Morrison, Willem Dafoe, Yahya Abdul-Mateen II
Maat:
USA
Kielet:
englanti