Pistejakauma

0%

2%

0%

8%

10%

25%

41%

11%

0%

3%

Pisteytykset

rating 60,000

Leffa Timppa
Käyttäjä

rating 60,000

Aquaman oli todella upea kokemus teattereissa. Paitsi se lopputaistelu, joka yllätys yllätys ylikäytti CGI:ta pahasti. Momoa sopii hyvin rooliin, mutta kaikki mitä miehen suusta lentää ei toimi. Amber Heard yllätti Merana ja oli raikas ja ihastuttava tapaus. Arthurin ja Meran suhde on nähty tuhat kertaa aiemmin ja yleensä heidän romanttiset kohtaukset päättyivät räjähdykseen. Orm oli lame pahis, mutta Black Manta toimi ymmärrettävän motiivin takia. Kyllä tämä Justice Leaguen, Wonder Womanin ja muut DC:n uudet viritykset pieksee. Tuntuu oudolta sanoa tämän olevan parasta DC:tä sitten Nolanin aikojen, mutta siihen ei tosissaan paljoa tarvita. Ja ei tämäkään vielä aivan onnistunut, mutta suunta on oikea. Yhden, ehkä joskus toisenkin kerran katsottava.

Titan90
Käyttäjä

rating 60,000

Pienimuotoinen positiivinen yllätys DC:ltä siinä mielessä, että huumoria oli Aquamanin alkutarinaan saatu mukaan melko mukava määrä ja näin koetetty keventää kalamiehen tunnelmaa. Sen enempää oikeita taustoja tuntematta Aquamanin alkutaivalta avataan kohtalaisen hyvin ja elokuvan pitkähkö kesto mahdollistaa kestävän pohjan rakentamisen. Momoa pitkätukkaisena komistuksena sopii rooliin hyvin ja onnistuu näyttelemäänkin ihan riittävällä tasolla, jotta lopputulokseksi saadaan kestettävä kokonaisuus. Teos kuitenkin kärsii vahvaa inflaatiota markkinoita jylläävästä supersankaribuumista, joka on luonut suuntaviivoja ja mittatikkuja genrelle. Pienissä määrin valtavirrasta onnistutaan poikkeamaan, mutta liikaa se kuitenkin muistuttaa kaltaisiaan, välillä liikaa räiskintään keskittyviä tekeleitä.

Ihmisisän ja merenkansan jälkeläisenä Arthur on erikoisessa roolissa, joka mahdollistaa suurten asioiden tekemisen. Hänellä on ainoana maanpäällä mahdollisuus viimein yhdsitää nämä kaksi toisistaan erillään elävää sivilisaatiota. Tehtävä ei kuitenkaan ole hellpo, sillä miehen velipuoli pitää vahvasti vedenalaisen maailman valtikkaa hyppysissään ja janoaa kostoaan maan ihmisille merten saastuttamisen ja muun perseilyn vuoksi. Ajankohtaisia aiheitakin onnistutaan siis sivuamaan. Arthurilla ei ole oman kasvatusympäristönsä pelastamiseksi siis muuta vaihtoehtoa kuin syrjäyttää paha velipuoli vallasta ja palauttaa rauha kansojen välille. Siihen apua tulee onneksi pahimman vihollisen lähipiiristä.

Aquaman on keskinkertainen kasvutarina erikoisesta hahmosta. Se on paikoitellen varsin hyväkin, mutta kokonaisuus jää kuitenkin auttamatta keskitasolle, eikä erotu riittävästi genrensä lukuisista viimeaikaisista tuotoksista. Katsoo sen kuitenkin kertaalleen, jotta voi sitten taas unohtaa ja palata joskus myöhemmin muisteloimaan, että tällainenkin on tosiaan joskus ajan saatossa tehty.

.

Addeh
Käyttäjä

rating 60,000

afterman
Käyttäjä

rating 60,000

AlexZ
Käyttäjä

rating 60,000

Altema
Käyttäjä

rating 60,000

Demonic
Käyttäjä

rating 60,000

Eximius84
Käyttäjä

rating 60,000

Grantarver
Käyttäjä

rating 60,000

J4rpp4
Käyttäjä

rating 60,000

jalakanen
Käyttäjä

rating 60,000

jazga
Käyttäjä

rating 60,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 60,000

Orbis
Käyttäjä

rating 60,000

TomCruise
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Aquaman
Aquaman arvosana 3,22
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2018
Pituus:
143 min
Ohjaajat:
James Wan
Käsikirjoittajat:
David Leslie Johnson, Geoff Johns, James Wan, Will Beall
Pääosanäyttelijät:
Amber Heard, Dolph Lundgren, Jason Momoa, Nicole Kidman, Patrick Wilson, Temuera Morrison, Willem Dafoe, Yahya Abdul-Mateen II
Maat:
USA
Kielet:
englanti