Arvostelu

Menee Dreyfussin tuotoksissa tusinaosastoon!

Jay Trotter (Richard Dreyfuss) on taksikuski ja "entinen" uhkapeluri, joka on luvannut tyttöystävälleen Pamille (Teri Garr), että peluriajat ovat takana päin. Jay saa kaverinsa (David Johansen) taksinauhoitusten ansiosta kuuman vinkin hevosesta, jonka mukaan se kaakki tulee voittamaan seuraavan lähtönsä. Kyseessä onkin sen tason kaakki, että kukaan ei laittaisi rahojaan sen voiton puolesta. Jay onkin toista maata ja tyrkkää vähät rahansa hevoselle, tutun vetolipputiskin (Robbie Coltrane) estelyistä huolimatta.

Kaikkihan arvaa miten hommassa käy: kauraooppeli vie voiton kotiin ja Jay tienaa jonkinmoiset voitot. Äijällä jää tietysti peliputki päälle ja hän antaa palaa (let it ride)! Kun kerrankin Jayta onni potkii, iskee hänellä tunne, ettei Jay-boy yksinkertaisesti voi enää hävitä. Siinäpä juoni kaikessa yksinkertaisuudessaan onkin.

Leffassa kohkataan enimmäkseen laukkaradalla ja "paikallisessa" kavereiden kesken. Dreyfuss kannattelee kevyttä tarinaa ihan kohtuullisesti ja heiluu roolissaan perinteisellä komediavaihteellaan. Hän onnistuu roolissaan ihan kohtalaisesti. Sivurooleissa piristävimmät ilmestykset ovat aina niin "mukavasti" kimittävä Jennifer Tilly ja eritoten Robbie Coltrane. Coltrane on aika pienessä roolissa, mutta tarjoilee silti Dreyfussin kanssa dialogia heittäessään leffan huvittavinta antia.

Richard Dreyfuss urakoi 80-luvulla aika liudan jos jonkinmoista komediaviritelmää, ja Antaa palaa! menee miehen tuotoksissa tusinaosastoon! Jälleen kerran on todettava, että ihan semmoinen harmittoman mukava kasarikomedia on tarjottimella. Kyllähän tämän katsastelee, mutta ei tämä mihinkään komedioiden aateliin kuulu.

nimimerkki: J.O.

Pisteet: rating 50,000


Vieras Arvosteltu: 27.11.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Forrest Gump
Chaplinin poika
Chaplinin poika arvosana 4,27
Chaplinin poika
Vapauden aave
Vapauden aave arvosana 4,19
Vapauden aave
Diktaattori
Diktaattori arvosana 4,15
Diktaattori

Elokuvan tiedot

Antaa palaa!
Antaa palaa! arvosana 2,94

Antaa palaa! (1989)

Alkuperäinen nimi: Let it Ride

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
87 min
Ohjaajat:
Joe Pytka
Käsikirjoittajat:
Jay Cronley, Nancy Dowd
Pääosanäyttelijät:
Allen Garfield, David Johansen, Jennifer Tilly, Richard Dreyfuss, Teri Garr
Maat:
USA