Pistejakauma

0%

0%

10%

5%

5%

23%

18%

30%

5%

5%

Pisteytykset

rating 50,000

Titan90
Käyttäjä

rating 50,000

Kuten edeltäjätkin ovat todenneet, paikoitellen enemmän tai vähemmän sekava kuvaus lahjakkaasta pianistista, joka ajautui omien itsetunto-ongelmien ja läheisen itsemurhan jälkeen isommilta estradeilta nimenvaihdoksen kautta baariin viihdyttäjäksi. Ihailijoita riittää ja muutenkin mies tuntuu olevan varsin pidetty kaveri. Ensimmäinen puolikas avataankin hieman hahmon historiaa ja sen jälkeen on aika katsahtaa eteenpäin.

Sukuvikana tuntuu olevan taipuvaisuus rikollisuuteen, johon arvon pianistimmekin ajautuu joskin varsin itsepuolustukselta haiskahtaen. Veljen ongelmat ovat kuitenkin tuoneet gorillat jo ovelle asti kyselemään, eikä sinänsä täysin syytön mies tai tämän läheiset saa rauhaa sukulaisten vainoajilta. Puolihuolimattoman tapon jälkeen on kuitenkin luonnollista lähteä virkavaltaa pakoon, joten matka vie velipoikien asuttamalle asunnolle kauas kaupungin hälinästä. Yhteenotto on kuitenkin luonnollisesti valmis, kun vainoajat löytävät kuin löytävätkin lopulta paikalle.

Shoot the Piano Player oli tosiaan melko sekava, kuten sekavasta kirjoituksesta yllä voinee ymmärtää. Toki kirjoitukseni tekee juonen ymmärtämisen vielä luokkaa paria haastavammaksi. Joka tapauksessa takaumia on melko runsaasti ja tarinan eteneminen kärsii siitä paikoitelle. Ilmeetön päähenkilö ei myöskään ole omiaan voittamaan kastojaa puolelleen, eikä muustakaan kaartista kukaan oikein onnistu nousemaan framille. Elokuva on tylsähkö ja varsin tasapaksu tuotos, jolta uskalsin odottaa ainakin piirun verran enemmän. Nyt se ei oikein tiedän onko muna vai kana ja kuten edellä toinen kommentoija mainitsi, on vaikea hahmottaa onko kyseessä rikoselokuva vai mikä. Katsoo kuitenkin kertaalleen ilman suurempia ongelmia.

.

sulo
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

Ampukaa pianistia
Ampukaa pianistia arvosana 3,34

Ampukaa pianistia (1960)

Alkuperäinen nimi: Tirez sur le pianiste

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1960
Pituus:
80 min
K15
Ohjaajat:
François Truffaut
Käsikirjoittajat:
David Goodis, François Truffaut, Marcel Moussy
Pääosanäyttelijät:
Charles Aznavour, Daniel Boulanger, Jean-Jacques Aslanian, Marie Dubois, Michèle Mercier, Nicole Berger
Maat:
Ranska
Kielet:
ranska