Arvostelu

Vahvimmat valtit ovat Guillermo Arriagan loistava käsikirjoitus ja onnistuneet musiikkivalinnat. Eikä näyttelijöissäkään ole mitään valittamista.

Amores perros on meksikolaissyntyisen Alejandro Gonzáles Iñárritun esikoiselokuva. Tämä elokuva lienee tunnetuimpia meksikolaisia leffoja, eikä syyttä. Tämän jälkeen Iñárritu on ohjannut vielä kaksi pitkää elokuvaa, 21 grammaa ja Babel. 21 grammaa on kylläkin mielestäni parempi kuin tämä. Babelia en kommentoi, koska en ole sitä vielä nähnyt.

En ala tarkemmin selittelemään Amores perrosin juonta, koska se on jo varmaan kaikille melko tuttu ja sitä on hieman hankala kertoa ilman spoilaamista. Sen verran voin sanoa, että elokuva kertoo nimensä mukaisesti koirista ja rakkaudesta kaoottisessa Mexico Cityssä. Elokuvassa kerrotaan kolme tarinaa, jotka liittyvät alussa nähtävään autokolariin ja kaikkiin tarinoihin liittyy koira.

Tämä elokuva on tehty mielenkiintoisella, vaikkakin nykyään hieman tavanomaisella tyylillä. Elokuva on jaettu episodeihin, jonka ihmisillä on sattumanvarainen yhteys toisiinsa. Myös elokuvan kronologiaa on rikottu. Tämän leffan yhteydessä homma kyllä toimii ihan hyvin, vaikka ei kuitenkaan niin täydellisesti kuin voisi toivoa. Ensimmäinen ja toinen tarina toimivat vielä todella hyvin, mutta viimeinen tarina jää tylsäksi, eikä se saa kaikkia juonenpätkiä kerättyä kunnolla kasaan.

Vaikka tämä elokuva kertookin koirista, niin silti perheen pienimpien on parasta jättää tämä elokuva väliin. Tässä on melko rankkaa kuvamateriaalia. On koiratappeluja, koiran järsimää koiraa ja rotan järsimää koiraa. Tätä ei voikaan suositella kenelle tahansa. Amores perros poikkeaa Hollywood-tyylisistä leffoista. Tämä elokuva on synkkä, eikä kaikilla hahmoilla mene hyvin. Amores perros on muutenkin tyyliltään melko nihilistinen. Verta ja koiranraatoja on paljon, mutta missään vaiheessa ei mennä mässäilyn puolelle. Meno on muutenkin erittäin realistisen näköistä.

Episodimainen kerronta sopii tähän elokuvaan. Mutta Amores perrosin vahvimmat valtit ovat Guillermo Arriagan loistava käsikirjoitus ja onnistuneet musiikkivalinnat. Eikä näyttelijöissäkään ole mitään valittamista. Tämä elokuva on kyllä hieno, mutta tasoa valitettavasti laskee hieman köykäinen loppu. Paremman lopun kyllä tämä olisi ansainnut.

nimimerkki: Ville

Pisteet: rating 70,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 14.04.2007
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,30
Taivas ja helvetti
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu

Elokuvan tiedot

Amores perros
Amores perros arvosana 4,18
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
153 min
Tunnetaan myös nimillä:
Amores perros - Rakkaat koirat (tv), Love's a Bitch
Ohjaajat:
Alejandro González Iñárritu
Käsikirjoittajat:
Guillermo Arriaga
Pääosanäyttelijät:
Álvaro Guerrero, Emilio Echevarría, Gael García Bernal, Goya Toledo, Jorge Salinas, Vanessa Bauche
Maat:
Meksiko