Arvostelu

Kyse on enemmänkin dokumentaarisen tasapaksusta nuoriso-draamasta, josta kuitenkin sanottavaakin hitusen verran löytyy.

Rikkaiden ja kuuluisien nuorten suosimat asiat ovat tietenkin alkoholi, bileet, huumeet ja seksi, mutta Jesse James Hollywood joutuikokemaan nuorena paljon muuta olemalla nuorin FBI:n etsittyjen listalla olevana nuorisorikollisena. Nick Cassavetesin (Notebook) ohjaama Alpha Dog on tositapahtumia vain mukaileva kertomus Hollywoodin (tällä kerralla Trueloven) tarinasta, kyse on enemmänkin dokumentaarisen tasapaksusta nuoriso-draamasta, josta kuitenkin sanottavaakin hitusen verran löytyy.

Johnny Truelove (Hirsch) elää makeaa elämää ystäviensä Frankien (Timberlake) ja Elviksen (Hatosy) kanssa. Pojat käyvät pientä huumekauppaa, vaikka Johnnyn isä Sonny (Willis) ei huumausaine kauppoja mielellään katsele sormiensa läpi. Bisnekset menevät hieman piloille kun uusnatsi Jake Mazursky (Foster) tulee huijanneeksi heitä. Päättää Johnny hetken mielijohteesta kidnapata Jaken pikkuveljen Zackin (Yelchin), joka johtaa lopulta asioiden selvittelyyn, joka jättää syvät arvet jokaisen elämään.

Dokumentaarisella haastattelulla käynnistyvä Alpha Dog on katu-uskottavuutta ja väkivaltaista nuorisodraamaa kohtalaisen hyvin keskenään sekoittava elokuva. Trueloven porukka viettää laatuaikaa uima-altailla kalleissa kuteissa ja pieniä hömpsyjä pössytellen. Kun asiat ovat alkaneet mennä pieleen kidnappauksen jälkeen saa Cassavetes pätkään sopivaa synkyyttä mukaan. Siitäkin huolimatta Alpha Dog pysyttelee kokoajan vain keskinkertaisuuden rajalla, kun lopulta mitään kovin yllättävää ei tarjolla ole, jos sitä ei lasketa, että J Timberlake ei pilannut elokuvaa, vaan sällihän osasi jopa hitusen näytelläkin. Nick Cassavetes ei ole vieläkään pankkia räjäyttänyt, vaikka muutamia kelpo tekeleitä onkin päästänyt ulos kuten Alpha Dogin. Cassavetes on ehkä yrittänyt matkia liikaa Larry Clarkin tyyliä kuvata päihdenuoria ja heidän ongelmiaan, mutta lopputulos jää hieman puolitiehän, vaikka viihdyttääkin kestonsa ajan.

Näyttelijät tekevät suhteellisen onnistuneet roolit. Emile Hirsch Truelovena onnistuu ihan kohtalaisesti nopeita päätöksiä tekevänä nuorisorikollisena. Parhaasta roolista vastaa ehdottomasti Ben Foster riehuvana sekopäänä Jakena, jonka sisälle piiloutuu katkeran vihainen mieli, josta monet saavat kärsiä. Anton Yelchin Jaken pikkuveljenä tekee ikäisekseen onnistuneen roolin. Bruce Willis Johnnyn isänä ja Sharon Stone Jaken ja Antonin äitinä tekevät varmaa rutiinityötä.

Kokonaisuutena Alpha Dog on kurkistus nuorisorikollisten elämään hieman kankeasti käynnistyvässä, mutta viihdyttävässä ja loppuakohden synkemmäksi käyvässä tarinassa.

nimimerkki: andy

Pisteet: rating 60,000

andy
Tähtääjä, 433 arvostelua
Arvosteltu: 13.10.2007
Katsottu: DVD

Muita lähipäivinä telkusta tulevia leffoja

Year One - kaiken alku
Year One - kaiken alku arvosana 2,30
Year One - kaiken alku
Uuno Turhapuro
Uuno Turhapuro arvosana 3,45
Uuno Turhapuro
Shanghai Noon
Shanghai Noon arvosana 3,49
Shanghai Noon
Bean - äärimmäinen katastrofielokuva
Bean - äärimmäinen katastrofielokuva arvosana 3,38
Bean - äärimmäinen katastrofielokuva

Elokuvan tiedot

Alpha Dog
Alpha Dog arvosana 3,28
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
117 min
Ohjaajat:
Nick Cassavetes
Käsikirjoittajat:
Nick Cassavetes
Pääosanäyttelijät:
Anton Yelchin, Ben Foster, Bruce Willis, Emile Hirsch, Justin Timberlake, Olivia Wilde, Sharon Stone
Maat:
USA
Kielet:
englanti