Arvostelu

Enemmänkin dokumentti kuin draamaelokuva.

Vaikka Julian Jarroldin All the King's Men omaakin saman nimen kuin Robert Penn Warrenin romaani ja siihen perustuva elokuva, tarina on täysin eri. Rainan nimi viittaa Iso-Britannian kuningashuoneen kesähuvilan miespalvelijoista koottuun "Sandringhamin komppaniaan", joka taisteli Afrikassa ensimmäisen maailmansodan aikana.

Elokuva alkaa kesästä 1916, kun Sandringhamin komppania valmistautuu lähtemään sotatantereelle kuninkaallisten puutarhajuhlien siivittämänä. Tarinan keskiössä on komppanian päällikkö Frank Beck, joka on myös huvilan tilanhoitaja. Kuningas Yrjö ja rouva Beck vastustavat Beckin lähtöä sotaan, mutta mies itse haluaa todistaa olevansa yhtä hyvässä kunnossa kuin nuoremmatkin sotilaat ja loppujen lopuksi hän lähtee Afrikkaan kuninkaan ja vaimonsa estelyistä huolimatta. Muita Afrikkaan lähtijöitä vat mm. huvilan puutarhuri Ted Grimes, joka joutuu jättämään tuoreen vaimonsa kotiin suremaan, sekä kymmenet muut huvilan palvelijat.

Kun komppania pääsee Afrikkaan, innostus muuttuu kauhuksi pommien putoillessa niskaan ja vihollisen väijyessä viidakossa. Samaan aikaan kotirintamalla vaimot ja lapset pelkäävät sotilaidensa puolesta. Sandringhamin komppania taistelee urhoollisesti kuninkaan ja isänmaan puolesta, mutta erääässä taistelussa koko komppania sitten tuhoutuu. Heidän ruumitaan ei kuitenkaan löydy ja kotona Englannissa alkaa kiertää kaikenlaisia huhuja. Tämän johdosta leskikuningatar Alexandra komentaa tutkimusryhmän lähtemään Afrikkaan ja selvittämään asian perinpohjin. Samoihin aikoihin Sandringhamiin palaa Ted Grimes, ainoa komppanian jäsen, joka selvisi taistelusta ja hän kertoo kotiväelle salaperäisestä sumusta, joka ympäröi koko komppanian...

All the King's Men on mielenkiintoinen esitys yhdestä ensimmäisen maailmansodan suurimmista mysteereistä, mutta valitettavasti elokuva saa liikaa dokumentin piirteitä, eikä draamaa odottanut katsoja ehkä jaksa seurata filmiä niin intensiivisesti kuin pitäisi. David Jason Frank Beckinä tekee vaikuttavan performanssin, muut taas vetävät melko värittömät roolinsa rutiinilla läpi. Valitettavasti leskikeisarinna Alexandran rooli ei anna Maggie Smithille mahdollisuuksia käyttää kaikkia kykyjään ja siksi hahmo jää melko laimeaksi.

Pisteet: rating 70,000

Von Liebermann
Käyttäjä, 18 arvostelua
Arvosteltu: 11.06.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Scarface - arpinaama
Scarface - arpinaama arvosana 4,42
Scarface - arpinaama
Umberto D. - elämän vanki
Umberto D. - elämän vanki arvosana 4,16
Umberto D. - elämän vanki
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot
Jeanne d'Arcin kärsimys
Jeanne d'Arcin kärsimys arvosana 4,27
Jeanne d'Arcin kärsimys

Elokuvan tiedot

All the King's Men
All the King's Men arvosana 3,25
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
110 min
K15
Ohjaajat:
Julian Jarrold
Käsikirjoittajat:
Alma Cullen, Nigel McCrery
Pääosanäyttelijät:
David Jason, David Throughton, Emma Cunniffe, Maggie Smith, William Ash
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti