50/50

(2011)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: 50/50
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:50/50
Valmistusvuosi:2011
Pituus:101 min
Pisteytyksiä: 229
Tarkka arvio: 3.62

50/50 on hauska ja liikuttava tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja selviytymisestä – ja huumorin huojentavasta voimasta kovan paikan edessä.

Adam (Gordon-Levitt) on 27-vuotias, kiltti, tunnollinen ja kunnollinen kaveri, jolla on terveet elämäntavat, viehättävä tyttöystävä ja työ, jossa hän viihtyy. Kaikki muuttuu, kun Adam saa tietää sairastavansa harvinaista syövän muotoa. Adam ottaa uutisen vastaan tyynesti, ympärillä olevilla ihmisillä on suurempia vaikeuksia sopeutua tietoon. Suorasukaisimmin asiasta järkyttyy Adamin paras kaveri, Kyle (Rogen), jonka lohdutusyritykset ovat yhtä huonoja kuin ne ovat hauskojakin.

Enemmän kuin sairaskertomus, 50/50 on ystävyyden ja rakkauden kuvaus ja tiukkaan tilanteeseen joutuvan nuoren miehen kasvutarina.

Jonathan Levine (All the Boys Love Mandy Lane, Wackness) on ohjannut elokuvan 50/50, joka pohjaa käsikirjoittaja Will Reiserin omaelämäkerralliseen käsikirjoitukseen.

Arviot

Luonteva yhdistelmä kepeyttä ja aiheen vaatimaa vakavampaa ilmettä.

Näin reagoi vasta kolmenkymmenen vuoden ikää lähentelevä Adam (Joseph Gordon-Levitt) kuullessaan sairastavansa harvinaislaatuista syöpää. Kuten elokuvan nimestä voi päätellä, mahikset selviytyä ovat 50/50. Adam ottaa asian yllättävän rauhallisesti äitinsä ja parhaan kaverinsa Kylen (Seth Rogen) seotessa uutisesta täysin. Adamin tyttöystävä Rachael (Bryce Dallas Howard) lupaa tukea häntä läpi kaiken, mutta sairaus alkaa vaikuttaa heidän parisuhteeseensa […]

Arvosteltu: 31.01.2012

Kommentit & Pisteytykset

leopets
Pullopostinkantaja
korppi-
lokaäijä
aurinkosuussa
MarjoR
ainolinnea
Masu
rusher
recreazion
vilj00
Rinsq
Eyehategod
stranger in this town
Pii
Duchess
Odoshi
Bamsenaattori
TeeP
parhanaama
worldsayshello
eskoaarne
losersgame
UltimateJT
MersuZ
Supah
paranoia
lakku
Hebe

Lisää luettavaa