Arvostelu

Sympaattinen meininki on elokuvassa mainiosti läsnä ja hyväntuulisuus siirtyy valkokankaalta katsojaan.

Millainen voi olla suhde rakkauteen ensi silmäyksellä uskovan miehen ja ei sen vakavampaa suhdetta etsivän naisen välillä? Tätä pohtii hyväntuulinen komedia 500 Days of Summer. Romanttiset komediat eivät ole erityisesti olleet koskaan mieleeni, sillä usein ne ovat vain kaavoihin kangistunutta lässynläätä vailla tuoreempaa sisältöä. Noloa tai ei, myönnän pitäneeni tästä tapauksesta kuitenkin ihan älyttömän paljon. Virkistävän toteutustavan ja sympaattisten päätähtien avulla tästä tuli todella miellyttävä kokemus.

500 Days of Summer ei etene kronologisessa aikajärjestyksessä, vaan aina numeron ilmoittamana päästään sisälle yhteen viidestäsadasta päivästä Summer-nimisen naisen elämään. Tarkemmin katsottuna oikeastaan häneen silmittömästi rakastuneen Tomin yritykseen saada Summerista itselleen elämänsä kumppani. Tom ja Summer työskentelevät samassa korttifirmassa, ja vaikka heidän näkemyksensä rakkaudesta on molemmilla täysin erilainen, muodostuu heidän välilleen omalaatuinen suhde. Kuten kertojaääni alussa huomauttaa, kyseessä ei ole kuitenkaan rakkaustarina.

Elokuva on todellakin mahtavan piristävä hyvän mielen elokuva. Huumori naurattaa aidosti ja toteutustapa on omaperäisyydessään elokuvan parhain ominaisuus. Sekalaisessa järjestyksessä eri päivissä pomppiminen saattaa aluksi tuntua hämäävältä, mutta todellisuudessa se on toimiva ratkaisu. Välillä tällä tavalla ollaan myös saatu muutamassa kohtauksessa toteutettua erittäin iskeviä jippoja. Suhteissahan kun on ylä –ja alamäkensä, on onnellisista fiiliksistä nyrpeisiin päiviin leikkaukset nerokkaan hauskoja. Katsoja pysyy kärryillä missä päivässä mennään, sillä ennen kohtausta ruutuun pläjähtää yksinkertaistetusti päivän numero. Sympaattinen meininki on elokuvassa mainiosti läsnä ja hyväntuulisuus siirtyy valkokankaalta katsojaan.

Summeria esittävä Zooey Deschanel ei aiemmin ainakaan vakuuttanut jäisellä olemuksellaan The Happening-elokuvassa, mutta tässä hän on aivan ihana. Naikkonen on todellakin jo pelkästään ilmeillään, äänellään ja eleillään täydellinen valinta omaa tietänsä kulkevan naisen rooliin. Hänen tyylinsä sopii elokuvaan virheettömästi ja näyttelyssä on aitoa karismaa. Tomia esittävä Joseph Gordon-Levitt on Zooeyn kumppanina myös erinomaisen suorituksen tekevä ja humoristinen heppu. Hänen kemiansa toimivat oivasti Zooeyn kanssa ja heidän suhteestaan on saatu aidosti naurattava ja liikuttava. On suorastaan ilo nähdä näin hyvin yhteen pelaavia näyttelijöitä. Hahmogalleriassa on perinteisesti mukana myös päähenkilöiden luuserimaiset, mutta symppikset kaverit, jotka ovat myös kivan koominen lisä tarinaan, vaikkakin hieman kliseisiä hahmoja ovatkin.

500 Days of Summer viihdytti täydellisesti kestonsa ajan, ja sai loputtuaan todella hyvän mielen aikaiseksi. Osuvat musiikkivalinnat, hauskat kohtaukset, nerokkaat leikkaukset visuaalisine kikkoineen, hurmaavat päätähdet, toimiva kerronta. Kaikki on aivan kohdallaan. Toivottavasti tämäntyyppisiä elokuvia tullaan tekemään vielä lisää, sillä tällaisesta romanttisesta komediasta kehtaa karumpikin äijä myöntää pitävänsä.

Pisteet: rating 100,000

Mowgli
Tykittäjä, 119 arvostelua
Arvosteltu: 16.11.2009
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Kunnian polut
Kunnian polut arvosana 4,03
Kunnian polut
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,90
Milanon ihme
Seitsemäs sinetti
Seitsemäs sinetti arvosana 3,95
Seitsemäs sinetti
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist

Elokuvan tiedot

500 Days of Summer
500 Days of Summer arvosana 3,74

500 Days of Summer (2009)

Alkuperäinen nimi: (500) Days of Summer

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2009
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Marc Webb
Käsikirjoittajat:
Michael H. Weber, Scott Neustadter
Pääosanäyttelijät:
Chloë Grace Moretz, Clark Gregg, Geoffrey Arend, Joseph Gordon-Levitt, Matthew Gray Gubler, Minka Kelly, Rachel Boston, Zooey Deschanel
Maat:
USA
Kielet:
englanti, ranska