Arvostelu

Koko tuotanto tuoksuu viihteeltä sitä yhtään peittelemättä.

Miehet puolustavat sodassa maataan ja vapauttaan kolmensadan lihaksikkaan miehen voimalla elokuvassa 300. Sotaa käydään metallin kalskeissa maisemissa, joissa kauneutta on rohkeus ja rohkeus julmuutta.

Spartalaisten sotilaiden koulutus on kuin pahinta kidutusta, jonka ansiosta kreikkalauskaupunki pysyy vahvana pystyssä. Persialaisarmeijan sodanjulistus pakottaa Spartan kuninkaan (Gerard Butler) sotaan, mutta armeija on poliittisten petosten ja valtataisteluiden vuoksi jätettävä kotiin. Epäviralliselle sotaretkelle kuningas vie vahvimmat sotilaansa, joiden voima ja kunnia paistaa paljailta lihaksilta.

Kylmä ja raudanharmaa väripaletti erottavat Zack Snyderin ohjauksen muista viime vuosien sotaeepoksista. Enemmän tyyliä ja vähemmän sisältöä toimii ainutlaatuisen hyvin, kiitos tavallista kiinnostavampien roolihahmojen.

Frank Millerin alkuperäisteos on kääntynyt elokuvaksi kuten aikaisempi tyyliltään poikkeava Sin City. Historiallinen taistelu välttelee todenmukaisuutta parhaansa mukaan omaksi edukseen. Persialaisarmeijan epämuodostuneet sotilaat ja tarunomaiset hirviöt heijastavat aikansa mystiikkaa uskomuksia, joten suoraviivaisen historian sijaan 300 tarjoaa vilahduksia spartalaisten kulttuurista.

Vakavalla asenteella ei historiaa ole huomioitu, sillä koko tuotanto tuoksuu viihteeltä sitä yhtään peittelemättä. Tyylitajun lisäksi ohjaajalla on kykyjä työskennellä näyttelijöiden kanssa, mikä on tällaisten tuotantojen kohdalla täysin poikkeuksellista.

nimimerkki: Martin van Wetten

Pisteet: rating 70,000


Vieras Arvosteltu: 10.04.2007
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Ong-Bak
Ong-Bak arvosana 4,11
Ong-Bak
The Killer
The Killer arvosana 4,30
The Killer
Gran Torino
Gran Torino arvosana 4,20
Gran Torino
Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy

Elokuvan tiedot

300
300 arvosana 3,50
Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
117 min
Ohjaajat:
Zack Snyder
Käsikirjoittajat:
Frank Miller, Kurt Johnstad, Lynn Varley, Michael Gordon, Zack Snyder
Pääosanäyttelijät:
David Wenham, Dominic West, Gerard Butler, Lena Headey, Michael Fassbender, Rodrigo Santoro, Vincent Regan
Maat:
USA
Kielet:
englanti