Arvostelu

21 on Vegasin loistoa, korttipelien kiemuroita ja hyviä näyttelijöitä tarjoava kaksituntinen, jonka aikana ei katsojaa pahemmin kyllästytä.

Black Jack on yksi maailman suosituimmista korttipeleistä, jonka perusidea on saada kahdella tai usemmalla kortilla käsi, jonka pistemäärä on lähempänä numeroa 21 kuin jakajajalla. Aiemmin romanttisia komedioita, kuten Blondin Kosto ohjannut Robert Luketic on tehnyt erinomaisen elokuvan korttipelien maailmasta, joka ei jätä kylmäksi korttihaita, eikä peruskatsojiakaan.

Ben Campbell (Jim Sturgess) on huippulahjakas MIT-opiskelija, jolla on rahkeet päästä Harvardin yliopistoon, mutta rahaa ei liiemmin ole. Koulussa hänen opettajansa (Kevin Spacey) huomaa pojan lahjakkuuden, ja päästää hänet salaiseen kerhoonsa, jossa kourallinen oppilaita on hänen opastuksellaan kehittänyt nerokkaan kortinlaskentatekniikan, jonka avulla tienataan kasoittain pätäkkää. Ja missäs muualla kuin Vegasissa.
Ben päättää liittyä mukaan, jotta saisi opiskelurahat kokoon, mutta onko leikin lopettaminen niin helppoa kuin luulisi?

Jos Black Jack ei ole pelinä aiemmin tuttu, ei se pahemmin haittaa, sillä pelin henkeen pääsee oivallisesti mukaan elokuvan aikana. Itsellänikin oli vain hieman perustietämystä, ja vaikka koko peliä ei tajuaisikaan, voi leffasta nauttia muutenkin. Ja mikä olisikaan korttipelielokuva ilman Las Vegasia. Vegas on niin hieno kuin aina, mutta silti se häikäisee kerta toisensa jälkeen.

Pääosaa esittävä Jim Sturgess on mainio valinta Ben Campbellin rooliin. Alussa hieman ujosta nörttipojasta kehittyy Vegasin hulinassa viileä peluri ja itsevarma henkilö. Myös muut nuoret näyttelijät, kuten Disturbiassa naurattanut Aaron Yoo, sekä Superman Returnssissa nähty Kate Bosworth, hoitavat hommansa kunnialla. Ehkä elokuvan karismaattisin voima piilee Kevin Spaceyn roolisuorituksessa, jonka äijä vetää rutiinilla ja huumorilla. Lawrence Fishburnen rooli äkäisenä kasinonomistajana jää hieman taka-alalle, mutta hyvä se silti on.

21 on Vegasin loistoa, korttipelien kiemuroita ja hyviä näyttelijöitä tarjoava kaksituntinen, jonka aikana ei katsojaa pahemmin kyllästytä. Onnistunutta draamaa on aina mukava katsoa. Juonikaan ei ole liian ennalta-arvattava, sillä asiat menevät päälaelleen usemman kerran. Tästä sukelluksesta Black Jackin maailmaan ei jää pahemmin muuta kuin positiivista sanottavaa. Lämpimät suositteluni!

Pisteet: rating 80,000

Mowgli
Tykittäjä, 119 arvostelua
Arvosteltu: 26.10.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,96
Auringonnousu
Umberto D. - elämän vanki
Umberto D. - elämän vanki arvosana 4,16
Umberto D. - elämän vanki

Elokuvan tiedot

21
21 arvosana 3,33
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
123 min
Ohjaajat:
Robert Luketic
Käsikirjoittajat:
Allan Loeb, Ben Mezrich, Peter Steinfeld
Pääosanäyttelijät:
Aaron Yoo, Jacob Pitts, Jim Sturgess, Kate Bosworth, Kevin Spacey, Laurence Fishburne, Liza Lapira
Maat:
USA
Kielet:
englanti