Arvostelu

Juoni elokuvassa oli paikoitellen liian nopetempoinen ja se teki siitä hieman vaikeata ymmärrettäväksi.

Kun menin katsomaan elokuvaa 21, en tiennyt elokuvasta yhtään mitään eikä mitään suurempia odotuksia ollutkaan. Mutta kun lähdin elokuvista olin positiivisesti yllättynyt ja kävin katsomassa elokuvan jopa uudelleen. Ihmettelen, että miksi 21-elokuvaa ei ole mainostettu sen enempää?

21 kertoo Ben Campbellista (Jim Sturgess), lukion viimeisellä luokalla olevasta pojasta joka tekee lähes mitä vain päästäkseen harwardin lääketieteelliseen yliopistoon. Benin matematiikan opettaja professori Micky Rosa (Kevin Spacey) huomaa Benin omaavan erittäin hyvät matematiikan taidot ja hän päättä ottaa Benin mukaansa pieneen sivubisnekseen. Professori esittää Benin hänen tiimilleen jonka ainoana tarkoituksenaan on laskea kortteja peliluolissa ja ansaita sillä hieman taskurahaa. Ja suunta kohti Las Vegasia...

Robert Luketic on ohjannut aikaisemmin vain tusinaluokan komediafilmejä, mutta nyt hän siirtyi rajan toiminnallisemmalle puolelle. Luketicin ensimmäiseksi toimintaelokuvakseen 21 on lähes täydellinen. Hän on osannut tulkita käsikirjoitusta oikein ja lisännyt elokuvan sekaan pieniä huumorin jyviä. Elokuvan ässänä hihassa oli kuitenkin pääosan benin esittäjä Jim Sturgess. Rooli sopii hänelle kuin saapas jalkaan ja hänen näyttelijän lahjansa ovat kasvaneet kokoajan ottaen huomioon että hän oli muutama vuosi sitten vain television orja. Siinä on tulevaisuuden George Clooney.

Juoni elokuvassa oli paikoitellen liian nopetempoinen ja se teki siitä hieman vaikeata ymmärrettäväksi. Samoin Laurence Fishburnen (The Matrix, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions) rooli kasinon pahiksena oli liian piene hänelle.

Vaikkakin Black Jackin säännöt olivatkin hieman hakusessa, 21 on yksi viihdyttävimmistä elokuvista mitä olen koskaan nähnyt. Ja voinenkin sanoa että 21 on jokaisen korttihain mieleen.

Pisteet: rating 70,000

epee
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 18.05.2008
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,21
Koskemattomat
Jäniksen vuosi
Jäniksen vuosi arvosana 3,93
Jäniksen vuosi
American History X
American History X arvosana 4,27
American History X
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta arvosana 4,43
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta

Elokuvan tiedot

21
21 arvosana 3,33
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
123 min
Ohjaajat:
Robert Luketic
Käsikirjoittajat:
Allan Loeb, Ben Mezrich, Peter Steinfeld
Pääosanäyttelijät:
Aaron Yoo, Jacob Pitts, Jim Sturgess, Kate Bosworth, Kevin Spacey, Laurence Fishburne, Liza Lapira
Maat:
USA
Kielet:
englanti