Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

0%

17%

17%

67%

0%

0%

Pisteytykset

rating 80,000

Masu
Käyttäjä

rating 80,000

20 Feet From Stardom on mielenkiintoinen pala musiikkihistoriaa, jossa huomio keskittyy tummaihoisiin taustalaulajiin musiikkibisneksessä. He ovat tuoneet Darlene Loven ja Merry Claytonin johdolla musiikkiin soulia ja funkia jo liki kuuden vuosikymmenen ajan. Aikanaan he olivat myös mukana mullistamassa rock'n'roll-ääntä ja vakiinnuttamassa sen paikkaa musiikkiteollisuudessa. Oivaltavat haastattelut isojen starojen kanssa tuovat aitoutta henkilökohtaisten tarinoiden läpikäymisessä saaden katsojan arvostamaan samalla kuulemaansa.

Taustalaulajien merkitystä on saatettu aliarvioida, mutta vihdoinkin ohjaaja Morgan Nevillen johdolla maailmalle tarjotaan mahdollisuus antaa tunnustusta näille musiikkimaailman kultakurkuille, jotka tyytyivät (olosuhteiden pakosta) tekemään ihmeitä taustalla kieltäytyen maineesta ja sen tuomasta glamourista. Kiittämättömyydelle ja kaunan kantamiselle — joistakin surumielisistä tarinoista huolimatta — ei ole annettu jalansijaa. Gospel-vivahteisia harmonioita täynnä oleva 20 Feet From Stardom on ehdottomasti näkemisen arvoinen dokumenttipläjäys musiikista kuin musiikistakin pitäville, joita lisäksi kiehtoo musiikillinen kulttuurihistoria.

eskoaarne
Käyttäjä

rating 80,000

JereLei
Käyttäjä

rating 80,000

Pix
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

20 Feet from Stardom
20 Feet from Stardom arvosana 3,75
Genret:
Dokumentti,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
91 min
K13
Ohjaajat:
Morgan Neville
Pääosanäyttelijät:
Bruce Springsteen, Darlene Love, Jo Lawry, Judith Hill, Lisa Fischer, Merry Clayton, Mick Jagger, Sheryl Crow, Stevie Wonder, Sting, Táta Vega
Maat:
USA
Kielet:
englanti