Pistejakauma

2%

2%

6%

12%

17%

27%

16%

11%

4%

3%

Pisteytykset

rating 70,000

JohnRambo
Käyttäjä

rating 70,000

Takashi Miiken uran mainstreamein leffa. Päällisin puolin tämä vaikuttaa just semmoselta Ringin ja Kaunan kaltaiselta hutulta mitä Japanista rantautui länsimaihin 2000-luvun alussa. Sitä tämä osittain onkin. Samalla lailla, kuin Ringin VHS-kaseteilla pläräily, niin vuosituhannen alun puhelimet ja soittoäänet näyttävät ajankuvaa, ehkä vähän kiusallisesti siinä mielessä että tuollaiset seikat saavat leffan näyttämään ns. "outdated" (sanalle en löydä yhtä hyvää suomalaista vastinetta). Kuitenkin giallomainen soittoääni-sävellys on markkinointikikkana mielestäni nerokas.

Leffa oli kuitenkin paljon parempi, kuin mitä aluksi voisi kuvitella. Miike ei kohtele katsojaansa kuin idioottia, kuten muutamat edellä mainitut leffat eikä tämän leffan teho perustu säikäyttelyefekteihin. Mysteeri puheluiden ja kuolemien välillä alkaa jossain välissä oikeasti kiehtomaan. Harmi, että loppuratkaisu on todella sekava ja outo, että se tavallaan sotkee koko paketin ihan levälleen. Vaikkakin kunnioitan sitä, että loppuratkaisussa on kunnianhimoa.

Virheistään huolimatta lähes täydellinen "tyttöystävän kanssa katsottava" kauhupläjäys.

(Kirjaston DVD)

(31 Days of Horror - #10)

misfitofdeath
Käyttäjä

rating 70,000

Loistava Kauhuraina jossa tunnelmointi ja valaistus toimivat helvetin hyvin.

Nietvart
Käyttäjä

rating 70,000

Noh, piti otteessaan ja muutamaan otteeseen ihan pelottikin - mutta päähahmoyttöjen ärsyttävä parkuminen ja pari epäloogista kohtaan pudottavat pojoja.

Villetys
Käyttäjä

rating 70,000

1 Puhelu tullut on ihan hyvin onnistunut kauhuelokuva Takashi Miikelta. Juonessa ystävykset Yumi ja Yoko ovat viettämässä iltaa ystäviensä kanssa, kunnes Yokon puhelin soi vieraalla soittoäänellä. Hän ei vastaa puheluun, mutta vastaajasta löytyy viesti hänen omalla äänellään ja se päättyy huutoon. Lisäksi puhelu on tullut parin päivän päästä tulevaisuudesta ja vielä tämän omasta puhelimesta. Samalla myös muut ystävät alkavat saada puheluita ja puheluiden saaneita alkaa löytymään kuolleena. Vaikka aihepiiri elokuvassa on hyvin tuttu, niin Takashi Miike on saanut kasaan hyvän kauhuelokuvan. Erityisen pelottava se ei ole, mutta varsinkin lopussa sairaalassa tapahtuvat kohtaukset on hyvin tehty.

anzki87
Käyttäjä

rating 70,000

awayfromhere
Käyttäjä

rating 70,000

Bjarska
Käyttäjä

rating 70,000

Duke
Käyttäjä

rating 70,000

Fabolous
Käyttäjä

rating 70,000

K@ltsu
Käyttäjä

rating 70,000

Manco
Käyttäjä

rating 70,000

nukka_
Käyttäjä

rating 70,000

Pertsa69
Käyttäjä

rating 70,000

srlq
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

1 puhelu tullut
1 puhelu tullut arvosana 3,11

1 puhelu tullut (2003)

Alkuperäinen nimi: 着信アリ

Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
112 min
Tunnetaan myös nimillä:
Chakushin ari, One Missed Call
Ohjaajat:
Takashi Miike
Käsikirjoittajat:
Minako Daira
Pääosanäyttelijät:
Anna Nagata, Atsushi Ida, Goro Kishitani, Kazue Fukiishi, Renji Ishibashi
Maat:
Japani
Kielet:
japani