Vuosi jona hän palasi kotiin: Halloween-ikonit jälleen valkokankaalla

John Carpenterin vaikutusvaltaisessa elokuvassa siskonsa murhasta mielisairaalaan suljettu ihmishirviö Michael Myers palaa kotikaupunkiinsa ja ottaa tähtäimeensä nuoren Jamie Lee Curtisin esittämän Laurie Stroden ja tämän ystävät.


Vuoden 1978 jälkeen on ilmestynyt niin paljon Halloween-jatko- ja -esi-osia sekä uudelleenkäynnistyksiä ettei niitä tässä yhteydessä kannata edes ryhtyä listaamaan. Jos nyt jotakuta kiinnostaa, niin uutuus taitaa olla sarjassaan jo 11. elokuva.


Muut Halloween-elokuvat voi kuitenkin tässä yhteydessä jättää huomiotta jo senkin vuoksi, että uusi elokuvakin unohtaa niiden tarinaan tuomat käänteet ja hahmot. Sen lähtökohta on, että on vain ensimmäisen elokuvan tapahtumat, kun Myers neljäkymmentä vuotta myöhemmin palaa Stroden elämään. Nainen on kuitenkin elänyt vuosikymmenet odottaen hirviön paluuta.

Tämän hetken ykköskauhutalli Blumhouse Productions oli hankkinut oikeudet Halloween-franchiseen ja ryhtyi rakentamaan uutuutta yhteistyössä Carpenterin kanssa. 70-vuotias ohjaaja ei ollut ollut tyytyväinen viimeisimpiin näkemyksiin aiheesta ja halusi palauttaa sen kauhujuurilleen.

Kauhufania ilahduttaakin, että elokuvassa nähdään Curtis klassikkoroolissaan (vaikka hän on esiintynyt joissakin muissakin sarjan elokuvissa ykkösen jälkeen), ja myös murhaajaa esittänyt Nick Castle pukee jälleen maskin naamalleen.

Toimeen ryhtyivät Halloweenia fanittavat ohjaaja David Gordon Green ja näyttelijänä ehkä paremmin tunnettu käsikirjoittaja Danny McBride. Meillä ahkeralta Greenilta on viimeksi nähty suoraan kotiteatteriin mennyt poliittinen satiiri Our Brand Is Crisis.

Curtisin ja Castlen ohella elokuvassa nähdään Judy Greer Laurien tyttärenä ja Andi Matichak tyttärentyttärenä.

Halloween tulee ensi-iltaan 19. lokakuuta.

Jouni Vikman 06.08.2018 klo 11:21

Uusimmat artikkelit

Vuosi jona hän palasi kotiin: Halloween-ikonit jälleen valkokankaalla

Tänä vuonna on kulunut 40 vuotta siitä, kun John Carpenterin kauhuelokuvan maastoa mullistanut Halloween – naamioiden yö -klassikko sai ensi-iltansa. Tosin Suomessa elokuva tuli teattereihin vasta vuoden 1979 kesällä, mutta mitäs me pienistä.

Jouni Vikman

Kaatunut valtakunta on uskollinen Jurassic Parkin perinnölle

Jurassic World: Kaatunut valtakunta jatkaa suosittua elokuvasarjaa muutamaa vuotta edellisen osan tapahtumien jälkeen.

Toimittanut Jouni Vikman / Haastattelu: Universal

Miten Deadpool 2 poikkeaa alkuperäisestä? Hahmon parissa vuosia puuhannut Ryan Reynolds kertoo

Ensimmäinen Deadpool rikkoi ennätyksiä. Jatko-osaa tehdessä ennakkopaineet olivat kovat.

Toimittanut Jouni Vikman / Haastattelu: 20th Century Fox

Dwayne Johnsonin uudessa toimintaseikkailussa hirviöt tuhoavat kaupunkeja

Rampage on 1980-luvun videopeli, jossa pelaajien ohjastamat jättihirviöt tuhosivat kaupunkeja. Nyt siitä on tehty toimintaseikkailu, jonka pääosassa on Dwayne Johnson.

Toimittanut Jouni Vikman / Haastattelu: Warner Bros.

Wallace & Gromitin tekijöiden uusi animaatio oli mammuttiurakka!

Luolamies on Wallace & Gromitin ja Late Lampaan kodin, Aardman-studion, uusin stop motion -animaatiokomedia.

Toimittanut Jouni Vikman / Haastattelu: Studiocanal S.A.S

Näytä lisää artikkeleita...