Vuosi jona hän palasi kotiin: Halloween-ikonit jälleen valkokankaalla

John Carpenterin vaikutusvaltaisessa elokuvassa siskonsa murhasta mielisairaalaan suljettu ihmishirviö Michael Myers palaa kotikaupunkiinsa ja ottaa tähtäimeensä nuoren Jamie Lee Curtisin esittämän Laurie Stroden ja tämän ystävät.


Vuoden 1978 jälkeen on ilmestynyt niin paljon Halloween-jatko- ja -esi-osia sekä uudelleenkäynnistyksiä ettei niitä tässä yhteydessä kannata edes ryhtyä listaamaan. Jos nyt jotakuta kiinnostaa, niin uutuus taitaa olla sarjassaan jo 11. elokuva.


Muut Halloween-elokuvat voi kuitenkin tässä yhteydessä jättää huomiotta jo senkin vuoksi, että uusi elokuvakin unohtaa niiden tarinaan tuomat käänteet ja hahmot. Sen lähtökohta on, että on vain ensimmäisen elokuvan tapahtumat, kun Myers neljäkymmentä vuotta myöhemmin palaa Stroden elämään. Nainen on kuitenkin elänyt vuosikymmenet odottaen hirviön paluuta.

Tämän hetken ykköskauhutalli Blumhouse Productions oli hankkinut oikeudet Halloween-franchiseen ja ryhtyi rakentamaan uutuutta yhteistyössä Carpenterin kanssa. 70-vuotias ohjaaja ei ollut ollut tyytyväinen viimeisimpiin näkemyksiin aiheesta ja halusi palauttaa sen kauhujuurilleen.

Kauhufania ilahduttaakin, että elokuvassa nähdään Curtis klassikkoroolissaan (vaikka hän on esiintynyt joissakin muissakin sarjan elokuvissa ykkösen jälkeen), ja myös murhaajaa esittänyt Nick Castle pukee jälleen maskin naamalleen.

Toimeen ryhtyivät Halloweenia fanittavat ohjaaja David Gordon Green ja näyttelijänä ehkä paremmin tunnettu käsikirjoittaja Danny McBride. Meillä ahkeralta Greenilta on viimeksi nähty suoraan kotiteatteriin mennyt poliittinen satiiri Our Brand Is Crisis.

Curtisin ja Castlen ohella elokuvassa nähdään Judy Greer Laurien tyttärenä ja Andi Matichak tyttärentyttärenä.

Halloween tulee ensi-iltaan 19. lokakuuta.

Jouni Vikman 06.08.2018 klo 11:21

Uusimmat artikkelit

Ydinsukellusvene Kurskin uppoaminen siirtyi valkokankaalle

Tanskalaisohjaaja tarttui venäläisen ydinsukellusveneen tarinaan.

Jouni Vikman

Creedin ja Rockyn tarina jatkuu

Creed II on Sylvester Stallonen ideoima jatko Creedin tarinalle, joka ammentaa kaukaa Rocky-saagan historiasta.

Jouni Vikman

Kovia aikoja El Royalessa

Neljä muukalaista kirjautuu sisään El Royale -hotelliin. Siitä eteenpäin asiat menevät vain huonompaan suuntaan.

Jouni Vikman

Predator on päivitetty nykyaikaan

Uusi näkemys on ohjaajan mukaan enemmän UFO-kokemus kuin fantasiaseikkailu

Jouni Vikman

Vuosi jona hän palasi kotiin: Halloween-ikonit jälleen valkokankaalla

Tänä vuonna on kulunut 40 vuotta siitä, kun John Carpenterin kauhuelokuvan maastoa mullistanut Halloween – naamioiden yö -klassikko sai ensi-iltansa. Tosin Suomessa elokuva tuli teattereihin vasta vuoden 1979 kesällä, mutta mitäs me pienistä.

Jouni Vikman

Näytä lisää artikkeleita...