Wonder Womanin ohjaaja ei ottanut paineita

Ohjaaja Patty Jenkins ei sitä lisäpainetta kaivannut.

- On tarpeeksi vastuuta ja painetta tehdä hahmon ensimmäinen sooloelokuva. Yritin olla miettimättä, että kyseessä on naishahmo, ja tehdä Wonder Womanista vain hyvän supersankarielokuvan.

Wonder Woman -supersankarin oman elokuvan ohjaajalle hahmo oli tuttu 1970-luvun tv-sarjasta, jossa hahmoa esitti Lynda Carter.

- Wonder Woman oli coolein, kaunein ja jännittävin naishahmo, jonka olin koskaan nähnyt. Minä ja ystäväni leikimme Wonder Womania puistossa.

Jenkins ei itse valinnut Gal Gadotia rooliin, ja kun hän kuuli Zack Snyderin palkanneen tämän Batman v Supermaniin, hän oli aluksi hermostunut.

- Sitten näin hänen muita elokuviaan, ja viimeistään tavatessamme tajusin kuinka lämmin, karismaattinen ja vahva hän on. Wonder Womanin kuvauksissa hänen työmoraalinsa ja lahjakkuutensa tekivät vaikutuksen.

Jenkins kertoo olevansa hyvin tarkka roolituksistaan eikä pidä siitä, että niitä tehdään hänen puolestaan, mutta tässä tapauksessa kävi hyvä säkä.

- Elokuvan tekeminen piti kiireisenä, mutta kävelin välillä harjoitustilojen ohi ja katselin näyttelijöitä treenaamassa ja treenaamassa ja treenaamassa. Jopa kuvausten aikana opettajat seurasivat tilannetta ja olivat valmiita opastamaan näyttelijöitä. Se oli aika hurjaa, Jenkins toteaa.

Jenkinsin mukaan suurin osa kuvauksista tehtiin Englannissa.

- Kuvasimme siellä studiossa niin 1900-luvun alun Lontoon kohtaukset kuin ensimmäisen maailmansodan taistelut. Kuvasimme talvella, koska se sopi tarinan asiayhteyteen, mutta kylmä sää oli rankkaa Gal-paralle Wonder Woman -asussaan. Mutta hän oli asiaankuuluvan sankarillinen.

Themysciran taistelukohtaus oli monimutkaisuudessaan ja ihmismäärässään vaativin, mutta se ei ole Jenkinsin lempikohtaus.

- Itseäni kiinnosti enemmän ensimmäisen maailmansodan ei kenenkään maalle sijoittuva kohtaus, jossa Diana syöksyy taisteluun yksinään. Se oli hahmon kannalta elokuvan merkittävin kohtaus, jossa on paljon toimintaa mutta samalla dramaturgillista merkitystä. Diana alkaa ymmärtää mihin hän pystyy. Minulle se on edelleen elokuvan tärkeimpiä hetkiä.

Jenkinsin mukaan supervoimaisista hahmoista kertovat elokuvat voivat olla muutakin kuin viihdettä.

- Uskon oikeasti, että supersankarielokuvat voivat kannustaa muutokseen ja rohkeuteen, tarttua vaikeisiin asioihin sankarin lailla. Diana on inspiroiva hahmo. Ei vain naisille, joilla ei juuri ole ollut vastaavia roolimalleja, mutta myös yleisemmin. Toivon elokuvan inspiroivan katsojia sankaruuteen omassa elämässään, mutta samalla toivon, että heillä on hauskaa sitä katsoessaan.

Toimittanut Jouni Vikman / Haastattelu: Warner Bros. 07.06.2017 klo 11:05

Uusimmat artikkelit

Tervetuloa, Chucky 2.0!

Vuoden 1988 kauhujännäri Child's Play innoitti peräti kuusi jatko-osaa, jotka kehittivät ja laajensivat lastenlelusta tappajaksi muuttuvan riivatun nuken mytologiaa mitä oudoimmilla ja viihdyttävimmillä tavoilla.Uusi Child's Play lähtee liikkeelle siitä, miten riippuvuus esineistä voi lähteä käsistä ja luottamus moderniin teknologiaan muuttuu painajaiseksi.

Jouni Vikman

Will Smith lupailee suuria

Tarjoaako Gemini Man jotain uutta ja ihmeellistä?

Jouni Vikman

Fast & Furious: Hobbs & Shaw – Egot törmäävät

Uutta Fast & Furious -elokuvaa odotellessa voi ikävää lieventää leffasarjan spin-offilla.

Jouni Vikman

Nyt on helvetti irti! Hellboy tulee taas

Guillermo del Toron Hellboysta on kulunut jo 15 vuotta ja sen jatko-osastakin yli kymmenen. Niiden tuottajat näkivät ajan kypsäksi uudelle sovitukselle alkuperäisestä sarjakuvasta.

Jouni Vikman

Captain Marvel on Marvel-elokuvien voimakkain hahmo

Captain Marvel käsittelee aikaisemmin näkemätöntä puolta Marvel-studion elokuvauniversumin historiasta ja esittelee uuden supersankarin.

Jouni Vikman

Näytä lisää artikkeleita...